Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı buğday (Haşlanmamış)
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 3 dal taze soğan
- 2 adet orta boy kapya biber
- 10 tane orta boy kornişon turşu
- Yarım demetten az maydanoz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı katı kıvamlı yoğurt
- 3-3 yemek kaşığı mayonez
SOSU İÇİN
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yeteri kadar ceviz.
Nefis ve doyurucu lezzeti ile kusursuz Muhteşem bir salata👏🏾🎯👏🏾 Mutlaka kaydetip deneyin diyorum hanımlar💁🏻♀️
- Buğdayı yeteri kadar kaynar su ile birlikte düdüklüde yumuşayana kadar pişirelim (Ben acil durumlarda geceden ıslatmadan direk sıcak su ile pişirip hazır ediyorum vakti olanlar önceden suyla ıslayabilir)
- Ocaktan aldığımız buğdayı süzgece alıp soğuk su altına tutup süzülmeye bırakalım. Bizde bu sırada, diğer malzemelerini geniş bir kap içerisine doğramaya başlayalım.
- Soğuyup suyu süzülmüş olan buğdayı hazırlanmış malzemeler üzerine aktarıp karıştıralım.
- Başka bir kapta yoğurt ve mayonezi karıştırıp salataya ekleyelim karıştırıp servis tabağına aktaralım.
- Küçük bir tavada yağlar içine toz biberi ve cevizi katıp azcık kavuralım ve salata üzerine dökelim. Afiyet şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Alakalı yorumlar faydalıdır.