DAMAK TADIMIZ..


 

Yoğurtlu Buğday Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı buğday (Haşlanmamış)
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 3 dal taze soğan
  • 2 adet orta boy kapya biber
  • 10 tane orta boy kornişon turşu
  • Yarım demetten az maydanoz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 su bardağı katı kıvamlı yoğurt
  • 3-3 yemek kaşığı mayonez

SOSU İÇİN

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar ceviz.
  • Nefis ve doyurucu lezzeti ile kusursuz Muhteşem bir salata👏🏾🎯👏🏾 Mutlaka kaydetip deneyin diyorum hanımlar💁🏻‍♀️

    1. Buğdayı yeteri kadar kaynar su ile birlikte düdüklüde yumuşayana kadar pişirelim (Ben acil durumlarda geceden ıslatmadan direk sıcak su ile pişirip hazır ediyorum vakti olanlar önceden suyla ıslayabilir)
    2. Ocaktan aldığımız buğdayı süzgece alıp soğuk su altına tutup süzülmeye bırakalım. Bizde bu sırada, diğer malzemelerini geniş bir kap içerisine doğramaya başlayalım.
    3. Soğuyup suyu süzülmüş olan buğdayı hazırlanmış malzemeler üzerine aktarıp karıştıralım.
    4. Başka bir kapta yoğurt ve mayonezi karıştırıp salataya ekleyelim karıştırıp servis tabağına aktaralım.
    5. Küçük bir tavada yağlar içine toz biberi ve cevizi katıp azcık kavuralım ve salata üzerine dökelim. Afiyet şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Alakalı yorumlar faydalıdır.

Öne Çıkan Yayın

Esmaul husnadan anladiklarimiz

Esmaul husnadan anladiklarimiz ne kadardır bi soralim kendimize oysa rabbimizi tanimanin o nun fiil ve uzerimizdeki tasarrufunu bilmenin...